Tészta:
25 dkg porcukor
1 tojás
5 dkg margarin
2 nagy kanál méz
30 dkg liszt
1 csomag sütöpor
2 dcl tej
Massza:
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
5 dkg kakópor
6 evökanál tej
4 kanál rum
Elöször elkészítjük a tésztát:
Egy tálba 25 dkg porcukrot teszünk, majd hozzáadunk, 1 tojást, 5 dkg margarint, 2 nagy kanál mézet, 30 dkg lisztet, 1 csomag sütöport és 2 dcl tejet.
Ezt jól összemixeljük és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
Majd elömelegített sütöben, szép pirosra sütjük, tüpróbáig.
Ne süssük túl sem.
Egy lábasba teszünk 25 dkg porcukrot, 20 dkg vajat, 5 dkg kakóport, 6 evökanál tejet, 4 kanál rumot. Felolvasztjuk a tüzön, míg minden össze nem olvad. Majd kihütjük.
Ezután a kihült tésztát kockákra szeleteljük. Majd a kihült kakaós masszába forgatjuk és ezután kókuszlisztben hempergetjük meg, amelyet egy tálba szórunk.
Egy tálcára rakjuk szépen egymás mellé.
Vigyázzunk a tészta kockák, ne legyenek túl sokáig a kakaós masszában, mert felszívják a masszát és nem lesz elég az összes sütinkre.
Nagyon finom, házi jellegü sütemény.
Sokáig eláll letakarva vagy dobozban.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.