15 dkg füstölt kolbász
4 közepes krumpli
1 szál fehérrépa
1 sárgarépa
1 babérlevél
4 kanál olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, csípős paprika ízlés szerint
1 paradicsom
lestyán levél, zeller zöld, ha kész reszelt tészta és kevés tejföl
A felforrósított olajra rátesszük a felkarikázott kolbászt és pirítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát ezzel pirítjuk egy kicsit, majd jöhetnek a felaprított zöldségek. kevés liszttel megszórjuk, majd felengedjük kb.1,5 l vízzel.
Ha felforrt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és friss zöldeket és a babért, sózzuk, borsozzuk.
Közben 1 tojásból és kb. 10 dkg lisztből pici sóval csipetke tésztát gyúrunk, amit a nagylyukú reszelőn lereszelünk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon össze.
Ha puhák a zöldségek és krumpli beleszórjuk a reszelt tésztát, én nem szoktam az egészet, mert sűrű lesz.
Tányérra merjük és tejföllel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.