Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Kolbászos-Lilahagymás-Mascarponés Kombe

felvitel dátuma: 2013-11-04 14:34:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1355
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:


3,5 dl tej
1 dl víz

1 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál

  • 60 dkg liszt

  • 2,5 dkg friss élesztő  

 
A tésztarétegek közé:
10 dkg vaj

5 evőkanál ola
 
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg tejföl
20 dkg füstöltkolbász  
1fej lilahagyma
 
A lekenéshez:
1 tojás
1 evőkanál víz
szezám/lenmag/mák
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. felhasználásig félre rakjuk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson, ez körülbelül 15 perc
Ezalatt elkészíthetjük hozzá a tölteléket. A kolbászról lehúzzuk a héját, majd apró kockákra vágjuk a lilahagymát is...Végül összekeverjük őket a mascarponéval és a tejföllel. Félre tesszük.
A tészta minden hozzávalóját a dagasztótálba tesszük a kovászos liszt mellé, és alaposan kidagasztjuk. Nagyon lágy tésztát kapunk, amit 3 részre osztunk.
Nagyon jól belisztezett munkafelületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a vajas olaj felével, tocsogni fog, de a végeredmény igazolta, hogy tényleg így kell és valóban ennyi. Rátesszük a második réteget.Rákenjük a kolbászos tölteléket.Befedjük a harmadik réteggel, amit szintén meglocsolunk a vajas keverék másik felével.
Jön a hajtogatás. A felső részt középre hajtjuk.
Majd az alsó részt is. Aztán a bal oldalt behajtjuk a tészta közepéig.
Majd a jobb oldalt szintén.
Én itt sodrófával kicsit, nagyon óvatosan lelapítottam, így a tészta középen összezáródottSütőpapíros, magas peremű kerámia sütőbe rakjuk, a tetejét pizzavágóval keresztben és átlósan is bevagdaljuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük..A tetejét lekenjük a tojás és víz keverékével végül szezámmaggal megszórjuk. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
 
 
 
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2013 november 05

Nagyon finom, már jó két éve sütöm a családnak.........nekem a 2 dg mascarpone kevésnek tűnik....én 20 dg juhtúrót vagy mascarponét szoktam belesütni. De ezt mindenki másképp szereti :D Ügyes vagy, nagyszerű a többi recepted is, gratulálok!

0/10 Andrea 88 2013 november 06

Köszönöm! :) Átjavítottam a mascarponét mert nem 2dkg hanem 25 dkg,csak az 5-ös lemaradt.Köszi hogy szóltál!!! :) Üdv! :)

0/10 anna51 2013 november 07

Ügyes vagy! :D

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.