Tésztához:
Töltelékhez:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, vigyázzunk, ne érintkezzen majd az élesztővel, mert az gátolhatja a kelést.
Majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A kolbászt apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A hagymát megtisztítjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk, majd a kolbásszal együtt tovább pirítjuk.
Ráöntjük a paradicsomlevet, a sót, az oregánót, és a liszttel sűrűre főzzük.
A megkelt tésztát két részre vesszük, így könnyebben tudunk majd vele dolgozni.
Az egyik tésztát 0,5 cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
Rákenjük a kolbászos töltelék felét és meghintjük a reszelt sajt felével.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
Egy éles késsel 2 cm vastag csigákat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
Hagyjuk még 30 percet kelni. Addig a másik tésztából is elkészítjük a csigákat.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
37 db csiga lett ebből az adag tésztából.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.