A tésztához:
75 dkg liszt
1 kk cukor
kb. 6 dl langyos tej
5 dkg éleszto
A toltelékhez:
30 dkg margarin
1 ek só
3-4 kk orolt komény vagy koménymagok (ízlés szerint)
Felfuttatom az élesztot a cukorral és egy pici tejjel. Amikor jó, a tobbi hozzávalóval egyutt kozepes keménységu tésztát gyúrok. Kelesztem, kb. fél órát. Hamar megkel.
A margarint a sóval és a koménnyel kikeverem. A megkelt tésztát kinyújtom, lekenem a sós koményes margarinnal, majd 24 egyforma négyzetre felvágom. Az egyik csucskétol kezdve feltekerem és kifli formára hajlítva, sutopapíros tepsibe teszem. Úgy raktam a tepsibe, hogy 3X4, így 2 tepsibe fért be ez a mennyiség. 2 tojássárgáját 1 ek vízzel elkeverem és ezzel kenem le a tetejét. Lehet díszíteni koménymaggal. 10 percig még kelesztem és elomelegített sutoben 180 fokon kb. 15 percig sutom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.