60 dkg csirkemáj
4 dl majonéz
4 dl tejföl
1 dl konyak
4 ek zselatinpor
2 teáskanál mustár
4 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyemzöld
bors, só, pástétomfűszer ízlés szerint
A csirkemájat ereitől ( hártyát ) megfosztom majd annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi szűken ellepi.
Az újraforrástól számított 5 percig főzöm, illetve addig, amíg a beleszúrt villa nyomán már nem folyik véres lé.
A zselatint 1 dl máj főzőlében feloldom.
Folpack fóliával úgy bélelek ki két őzgerincformát, hogy lelógó pereme is legyen.
A leszűrt máj egyik felét ledarálom, másik felét darabokra vágom.
A majonézt összekeverem a tejföllel, konyakkal, mustárral, zúzott fokhagymával, pástétomfűszerrel, borssal, és a sóval, majd hozzáadom a megmosott, lecsöpögtetett, nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet és a darált májat.
A masszát a bélelt formákba símítom, majd befedem és megdermesztem.
2 cm-es szeleteket vágok a kocsonyás májast, és salátával bélelt tálban tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.