A hagymát csíkokra vágom, a fokhagymát szétnyomom. A csülköt felkockázom, a kolbászt felkarikázom. A savanyú káposztát megvagdosom, hogy ne legyenek hosszúak a szálai, ha túl savanyú kicsit átöblítem, majd bő vízben felteszem főni. A felkockázott csülköt, a csíkozott hagymát, a fokhagymát, a csombort, és néhány babérlevelet hozzáadva addig főzöm, míg a hús is majdnem megpuhul. Beleteszem a karikázott, vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő után hozzáadom a felkarikázott kolbászt, valamint a főzőléből keveset kivéve, azt tejföllel, liszttel csomómentesre keverve behabarom. Kevés őrölt pirospaprikát, és borsot is teszek a levesbe, és ha szükséges, sózok is rajta. A kolbász, és a csülök enyhén sós ízt kölcsönöz a levesnek, így erre nem mindig van szükség.
Tejföllel tálalom.