2db körte
20 dkg fekete-erdei sonka (16 szelet), de más fajta finom, papírvékonyra szeletelt sonka is jó
10 dkg krémfehér sajt, pl. a Feta, de a kék- (zöld, stb...) penészes sajtok is megteszik
5 dkg fenyőmag
2 db paradicsom
jégsaláta
durva bors2
A körtéket 8 cikkre vágjuk, durvára őrölt borssal meghintjük és begöngyöljük egy-egy szelet sonkával. Serpenyőben egy csepp olívaolajon, mindkét felükön szépen megpirítjuk a gerezdeket, tálalásig félre rakjuk. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot is, a paradicsomot pedig felkockázzuk és összeállítjuk a salátánkat. Alulra a megtépkedett jégsalátát rakjuk amit megszórunk paradicsomkockákkal, erre ráfektetjük a sonkába burkolt körtegerezdeket (4db/fő), rámorzsoljuk a sajtot és a végén meghintjük a pirított fenyőmaggal.
Ha a serpenyő alján maradna olaj locsoljuk a salátánkra bátran.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.