Nagyon jó recept, én még krumplisan nem sutottem, de hamarosan kipróbálom! Koszonom a receptet!
Hozzávalók:50 dkg. liszt,25 dkg. főtt áttört burgonya,2 dl. tej,2 dkg. élesztő,só, pici cukor, olaj a sütéshez.
Elkészítés: a tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt,és a listhez keverjük. Hozzáadjuk az áttőrt burgonyát, sót,és nagyon kidolgozzuk.
/ én úgy csináltam, hogy az élesztős tejet kenyérsütőbe tettem,és bele raktam a burgonyát. bekapcsoltam a dagasztó programot és jól kikevertettem a géppel. Ha így csináljuk még közben egy kis tejet öntünk hozzá, hogy könnyebben keverjen a gép./Ha kikevertük, lisztezett deszkára öntjük és duplájára kelesztjük. Nagy pogácsa szaggatóval/vagy pohárral/ kiszaggatjuk. Az olajat felhevítjük,és a tésztát a kezünkkel nyújtva vékonyra húzzuk,a kép szerint, és sütjük. Lehet fokhagymás olajjal, vagy tejföllel és sajttal tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.