Zsidó étel, hasonlít a tócsnihoz. A Hanukai esték elengedhetetlen étele.
A burgonyát lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd összekeverjük a lereszelt hagymával, a liszttel, a lazán felvert tojással, az őrölt borssal, és kevés petrezselyem zölddel, és apróra vágott snidlinggel. (a zöld fűszerek elhagyhatók) Serpenyőben forrósítsunk fel az olajat, és ha elég forró, kanállal tegyünk a keverékből bele. (Érdemes egy csipettel kipróbálni az olajat, mielőtt nekikezdenénk.) A kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok. Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat.
Leginkább almaszósszal fogyasztják, de nagyon finom tejföllel, sajttal, joghurttal, lekvárral is. A lereszelt krumpli is keverhető sárgarépával, cukkinival, és más zöldséggel is.