-
A liszt,só,tojás,vízből tésztát gyúrunk.
-
Elsodorjuk 2mm vastagra.
-
Hagyjuk cikkadni,száradni,majd metéljük kockára.
-
Forrásban levő sós vízben pár perc alatt kifőzzük.
-
Szürjük le ,öblítsük le hideg vízzel és újra szürjük le rola a vizet.
-
Kevés olajjal keverjük össze ,hogy ne ragadjon össze.
-
A krumplit megfözzük sós vízben,majd krumpli nyomón összetörjük .
-
Egy közepes hagymát aprora vágunk,megdinsztelünk olajon és ráborítjuk a krumplira 2-3 k.k piros paprikát csipet borsot szorunk rá és alaposan összekeverjük.
-
Végül ezt a masszát keverjük össze a tésztával.
Olcsó és nagyon könnyen elkészíthető akár ebédre akár vacsorára.
De igazából akkor a legfinomabb ,ha serpenyőben pecsenyedarabokkal jól összepirítjuk.