Hozzávalók: 1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő
10 dkg ráma a tészta kenéséhez
Elkészítése:
Jól kidolgozod a tésztát az étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.
Összehajtod úgy hogy aluról felfelé felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról rá hajtod ,hogy így keljen meg ismét.
Majd elnyújtod és ízlés szerint megtöltöd. (Ezt a tészta mennyiséget lehet felezni is )
Töltelék a krumplislepénynek 1 kg krumpli ( megtisztítva legyen) 1 kg túró, 5 egész tojás,175 g tejföl,10 dkg ráma, 1 citrom reszel héja, 1 vaníliás cukor,és ízlés szerin cukor körülbelül 15- 20 dkg
A krumplit sós vízbe megfőzni, leönteni róla a vizet, és krumpli nyomóval átnyomni kihűteni, és az összes hozzávalóval összedolgozni. Egy 35 x 30 tepsit kizsírozni és 2,5 cm vastag tésztát nyújtani erre rá önteni az egész tölteléket és előmelegítet sütőben olyan 40-45 percig sütni közepes hőfokon sütni a maradék tésztát bármivel lehet tölteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.