Én 8 közepes csövet főztem meg és morzsoltam le.
A tejes kukoricát a szokásos módon megfőzzük a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényben. Kihűtjük, majd szépen lemorzsoljuk.
A lemorzsolt kukoricát kis üvegekbe rakjuk, jól megnyomkodjuk, hogy szorosan legyenek a szemek, kitöltsék jól az üvegeket.
A vizet, sóval, cukorral felforraljuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényünkben. (2 l vízhez 3 dkg só és 6 dkg cukor). Nekem a 4 üvegre fél liter lé elég lett!
1 cső kukorica, kb. egy 370 ml-es üveget tölt meg. A forró lével öntsük tele a megtöltött kis üvegeket. Csurig tölthetjük, a felesleg majd kiforr belőlük.
Zárjuk le jó szorosan az üvegeket.
Egy nagy fazekat, amit a dunsztolásra használunk, béleljünk ki újságpapírral vagy tiszta konyharuhával.
Állítsuk bele az üvegeket, és töltsük fel a fazekat úgy vízzel, hogy a kis üvegeket teljesen ellepje, sőt egy kicsit magasabbon legyen a víz, mint az üvegjeink.
Tegyük fel forrni, és forrástól számítva 20 percig forraljuk. Mikor kész, óvatosan öntsünk le a forró vízből, de szükség lesz még rá, tehát egy tálba öntsünk át annyit, hogy az üvegeket ki tudjuk venni. Konyharuhával vagy edényfogó kesztyűvel dolgozzunk, nehogy elégessük a kezeinket. Fordítsuk fejre az összes üveget, vissza a fazékba. Öntsük vissza az előbb leöntött forró vizet, és így hagyjuk teljesen kihűlni a kukorica konzervet.
Miután kihűltek, kiszedjük a vízből, szárazra töröljük az üvegeket és mehetnek a helyükre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.