2 dl kuszkusz
4 dl. forró víz
só
1 csokor petrezselyemzöld
fél citrom reszelt héja
2 egész tojás
A sütéshez:
Kevés oliva olaj
A kuszkuszt dupla annyi forró vízzel felöntjük, lefedjük, s hagyjuk állni kb 15 percig, amíg a vizet magába szívja. Ekkor villával fellazítjuk a szemeket, hozzátesszük a sót, apróra vagdalt petrezselyemzöldet, reszelt citromhéjat, és a felvert 2 tojást.
Vizes kézzel ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőlük, serpenyőben kérget sütünk rá, majd 2 lapát segítségével megfordítjuk, s a másik felét is megsütjük.
Fogyaszthatjuk köretként, mártogatósként, de akár kenyér helyett is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.