Főtt tyúk hús
2 evőkanál ételízesitő
2 evőkanál só
1/2 liter tej
sütéshez zsír
Főtt tyúkhúst a só és ételízesitő keverékével beszórjuk . 20 percig állni hagyjuk. Zsírt felfórrósitjuk és a főtt húsokat egyenként tejben megforgatva a forró zsírba tesszük. Pirosra pirítjuk. Zöldséges vagy tört brugonyával tálaljuk.
Mikor a tejes húst beletesszük a forró zsírba erősen pattogni fog a zsír a tej miatt. Kevés idő elteltével ez a pattogás megszűnik és szépen pirul a hús.
Ezzel a módszerrel a gyönygyös és fácán száraz főtt húsát is puhává és ízeletessé tudjuk varázsolni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.