Nagyon finomnak tűnik,ki fogom próbálni!
70 dkg liszt
2 db tojás
1 pohár kefír
1 dl étolaj
1 csapott ek cukor
1 púpozott kk só
1 dl tej
5 dkg élesztő
15 dkg ráma margarin
10 dkg sajt ( füstölt )
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A tésztát összeállítjuk, dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
Először az egész tésztát 4 felé vágjuk, majd ezeket is egyenként megfelezzük. ( így 8 részre osztjuk )
A margarint habosra keverjük 1 kk sóval.
A egy tésztát kerekre nyújtunk, és megkenjük margarinnal, majd megszórjuk sajttal.
Egy másik gombóc tésztát is kinyújtunk, majd ráborítjuk, és ezt is megkenjük margarinnal, és megszórjuk reszelt sajttal.
( E folyamatot elvégezzük a többi tésztával is.)
Majd lisztezett késsel 12 cikkre vágjuk az összerakott kinyújtott tésztákat. ( így 48 kiflit kapunk ) majd a szélesebb részénél feltekerjük, és a tepsibe helyezzük.
A tepsiben ismét duplájára kelesztjük a kifliket.
Tojás sárgájával megkenjük a kifliket, majd megszórjuk felét köménnyel, a másik felét szezámmaggal. ( de lehet dúrva sóval, vagy reszeltsajttal is )
Előmelegített légkeverős 175 C fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
Nagyon finomnak tűnik,ki fogom próbálni!
Nálunk mindig nagy sikere van ennek a kiflinek. Ma éppen 3 adagot 3x48 db-ot sütöttem :-))
Nagyon jól néz ki!!:))
Saját olcsó kenyerét, igénye szerint, minden káros anyagtól mentesen.
Sajnos a recept egy kicsit erthetetlen mivel nem valaszja el a teszta adagokat es hogy a tesztara keneshez a margarint. Mert egyben ertheto az egesz mennyiseg
Azert en megcsinaltam mar mivel mashol mar talalkoztam a receptel erthetoen
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.