finom, mentve
Hozzávalók 6 fő részére:
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek. joghurt
2 ek. kacsa vagy libazsír
2 db kisebb burgonya
2 tk. só
2 dl langyos víz
1 kk. kristály cukor
A kenéshez:
3 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
A feltéthez
1/2 szál paraszt kolbász
1 szál póréhagyma vagy 1cs. újhagyma
30 dkg sonka
25 dkg füstölt sajt
Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A sonkát vékonyan csíkozzuk. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, kolbászt, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.