50 dk liszt,
200ml tej,
100 ml víz,
3 dk élesztő,
2 ek étolaj,
1 tk cukor,
csipet só
olaj a sütéshez
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttattam és a többi hozzávalót beleraktam a keverő tálba, majd a közepébe a felfuttatott élesztő és kevertem, majd dagasztottam.
60 percet pihent, majd a munkalapra kitettem és kiszaggattam, 5 db lett kettőnknek de nem bírtuk elfogyasztani.
15 percet még kisazggatva letakarva pihent és közepes lángon forró olajban kisütöttem.
Nagyon finom lett, tejföllel, reszelt sajttal, zúzott fokhagymával ettük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.