1 kg. burgonya,
1 ek. tejfel,
1 ek. darált zöldség keverék.
1 mk. erőspista,
2 ek. vágott petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma vagy ennek megfelelő mennyiségű fokhagyma krém,
2 tk. só / ízlés szerint /
őrölt bors,
15-20. dkg. liszt /amennyit a burgonya leve felvesz/galuska állagú legyen.
zsiradék a sütéshez
A burgonyát meghámozzuk, bő vízben megmossuk és a fokhagyma reszelőn lereszeljük.
Rögtön belekeverünk 1ek. tejfelt / vagy kefirt, joghurtot/ Így a burgonya nem színeződik el a sütés végéig. Hozzá adjuk a darált zöldség keveréket, erőspistát a petrezselyem zöldet a sót, borsot, fokhagymát és a végén belekeverjük a lisztet. galuska állagú massza legyen.
Kevés zsiradékot teszünk a serpenyőbe és oldalanként 3-3 percig sütjük közepes hőfokon.
Ha takaréklángon sül beszívja a zsiradékot, ha erős lángon megég és keserű lesz papírtörlőre szedjük a zsiradékot felitatjuk és fogyaszthatjuk tejfellel vagy önmagába.
Tojást nem teszek bele!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.