- fél kg darálthús
- 4-5 fej vöröshagyma
- sajt, tejföl (liszt, ha sűrítéshez nincs elég sajt otthon)
- paradicsom/paradicsomlé
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- lasagne tészta
Feldarabolom a hagymákat, én félkörkre szoktam ehhez a kajához, olajon üvegesre pirítom, hozzáteszem a darálthúst, mikor az félkész, akkor a fűszereket ízlés szerint. (Néha használok chilit is bele, kellemes plus íz tud lenni benne.)
Mikor átsült a hús, hozzáöntöm a paradicsomlevet (vagy a lebőrözött, felkoczkázott paradicsomot [a lebőrözése sokkal könnyebb, ha előtte forrásban lévő vízbe beledobjuk a paradicsomot 1-2 percre]). Mikor paradicsomlevet használok, mivel nem bolti, cukrozni szoktam. Picit hagyom vele főni, majd besűrítem, vagy sajtal, vagy lisztel. A lisztel óvatosan, ne maradjon csomós! Félreteszem hülni.
Teszek fel sós vizet, mikor forr, beleteszem a lasagne tésztát. Amíg fő, kiolajozok egy tepsit, vagy egy hőálló üvegedényt. Ehhez a mennyiséghez mindenképp valami kisebbet javaslok, mert egy nagyobb tepsibe elég lapos lesz.
Mikor megfőtt a tészta egy réteget leterítek, hogy elfedje az edény alját, majd jöhet a húsos szósz, majd megint tészta, és így tovább. Ha sok rétegben szeretnénk, akkor akár középre is tehetünk egy réteg tejfölt, reszeltsajtal, de elég a tetejére is. Ha megvan a rétegelés, mehet a sütőbe.
Amint kivettük, már tálalhatjuk is, akár egy pohár tejjel is. Nekem az mindig jól esik hozzá.
Jó átvágyat. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.