Nagyon jól néz ki!!:))
Lasagne lapok,
pulyka darált hús,
hagyma fokhagyma,
olaj,
sűrített paradicsom,
só
bors,
besamell mártás:
4 dkg vaj,
1 púpos evőkanál liszt,
4 dl tej,
kevés reszelt szerecsen dió
Sajt
Az olajon megpárolok egy felszeletelt hagymát, 2 gerezd fokhagymát.
Ráteszem a darált húst fehéredésig sütöm majd hozzáadom a sűrített paradicsomot!
Ha van házi patadicsomunk főzve lehet azzal is lehet ilyenkor kikeverek agy Bolognai alapport és ezt teszem a húsra.
Kicsit főzöm majd félreteszem.
Elkészítem a besamell mártást:
felmelegítem a vajat elkeverem benne a lisztet majd fokozatosan hozzáöntöm a felforalt tejet és kézi habverővel besűrítem.
Kicsit megsózom teszek bele kevés szerecsen diót de el is hagyható.
Egy tepsit kibélelek lasagne lapokkal erre jön a besamell, a hús tovább rétegezem majd felűlre besamell kerüljön.
Tetejét megszórom reszelt sajttal majd megsütöm.
Mivel a férjem nem eszik disznóhúst sok ételt baromfival készítek ami nem ront rajta semmit!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.