Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek recept » Lasange házi tésztával *

felvitel dátuma: 2016-02-27 11:32:57       mai nézettség: 1       nézettség: 402
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához:

4 db tojás (nagyobb)
20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
egy nagy csipet
A húsos raguhoz:
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes db sárgarépa
1 kg darált sertéshús (vagy vegyesen sertés/marha)
2 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál oregánó
2 nagy db paradicsom
50 dkg sűrített paradicsom 
ízlés szerint
bors ízlés szerint

A besamelhez:
5 dkg vaj
5 dl hideg tej
5 dkg finomliszt
ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
1 késhegynyi szerecsendió
Rétegezéshez
20 dkg trappista sajt (reszelve)

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Tehát először is a tésztát összegyúrjuk, 10 percet letakarva pihentetjük, majd papír vékonyságúra nyújtjuk és 10x15 cm kockákra vágjuk.
Egy tiszta abroszon vagy konyharuhán hagyjuk szikkadni.
(NEM szabad kifőzni a tésztát!
Smile hangulatjel )
Addig elkészítjük a ragut:
Megpucoljuk és apróra vágjuk a fokhagymát, vöröshagymát és a répát.
Egy fazékban olajat hevítünk, majd üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, felkockázott répát, és egy felesnyi pohárka vízzel felöntjük.
Megvárjuk míg a elpárolog, és az egészet lepirítjuk.
Akkor kész, ha már a sárgarépától sárga az olajunk.
Ekkor hozzáadjuk a darált húst és a felkockázott paradicsomot.
Most fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oreganóval.
Amikor a paradicsom teljesen szétfőtt, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, és az egészet készre főzzük.
Ha szükséges, még ízesítjük.
Félrerakjuk.

Elkészítjük a besamelt:
Olvasszuk meg a vajat, szórjuk a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
Közben a 5 dl hideg tejet öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára.
Addig főzzük, amíg nem pukkadozik (mint pudingfőzésnél).
Végül sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval.
Félretesszük.(Reszelhetünk bele sajtotízletesebb lesz a mártásunk).
Állítsuk össze a lasagnét.
Ehhez én egy közepes tepsit sütőpapírral kibéleltem és befedtem tésztalapokkalmajd egy merőkanál besamelt „szétkenünk“ a tésztán, erre tesszük egy jókora merőkanál ragu, és erre jön a sajt.
Aztán egy újabb tésztasor, besamel, ragu és sajt 
Addig rétegezzükmíg el nem fogy.
Utolsó réteg tészta, maradék besamel, ragu, sajt.
Megrázogatjuk, hogy mindenhova lecsurogjon a szaft.

Majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük a sütőből, egy késsel megszurkáljuk, ha puha, kész is.
Kitesszük a konyhapultra, várunk vele kb.20 percet, és szépen szeletelhető!
Tipp: Tehetünk a raguba gombát.

Étvágyat!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.