Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek recept » Laska

felvitel dátuma: 2011-04-13 23:35:26       mai nézettség: 1       nézettség: 3299
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg lisztes (ó)burgonya
  • 30 g vaj/margarin
  • 300-350 g liszt
  • a nyújtáshoz liszt
Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Az alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni.

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadunk 30 g vajat/margarint, 1 csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.

A tésztából a képeken látható módon hengereket formázunk, majd feldaraboljuk, és kis cipókat készítünk, amiket kör alakúra kinyújtunk.
Ezt az ételt a nagyim a sparhelt platniján sütötte, és olvasztott zsírral kente meg, majd sózta.
A sparheltet jobb híján kiváltottam gáztűzhelyen, palacsintasütőben történő sütéssel.
Nem az igazi, de a gyermekeim így is imádják!
Sütés után megkenem olajjal, és sózom.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Németh Mária 2011 június 13

Kicsit eltér az én krumplis palacsintámtól, de jól hangzik, ezt a verziót is kipróbálom legközelebb!

0/10 Hani 2011 június 14

Köszönöm Marika!

0/10 apfel 2011 augusztus 13

Köszi a receptet, nekünk a kertben még megvan a régi spor, ki fogom rajta próbálni :)14

0/10 Hani 2011 augusztus 14

Egészségetekre kedves Apfel! Azon az igazi az íze :-)!

0/10 Forgon Imelda 2012 május 18

Nagyon finom...próbáljátok ki kövesztett -fözött mákkal,amibe vanilliás cukrot,mazsolát teszek,pici rum esencet..és cukrot.Azzal megtölteni.Nagyon finom. A sütést pedig úgy csinálom,hogy vastag ,,Alufóliát teszek/amit kinti grillezéshez használunk/ a legkissebb gázra..ugyan úgy megsül, mint az elödeink csinálták!

0/10 Hani 2012 május 20

Köszönöm szépen a tanácsot Imelda! Mi is fogyaztottuk mákosan is, mégpedig úgy, hogy a kisült laskákat egy pillanatra forró vízbe mártottuk, és megszórtuk darált, cukrozott mákkal, majd feltornyoztuk, mint a palacsintát. így tekeréskor kívül-belül mákosak voltak a laskák. Apukám nagyon szereti így.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.