Kicsit eltér az én krumplis palacsintámtól, de jól hangzik, ezt a verziót is kipróbálom legközelebb!
Az alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni.
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadunk 30 g vajat/margarint, 1 csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
A tésztából a képeken látható módon hengereket formázunk, majd feldaraboljuk, és kis cipókat készítünk, amiket kör alakúra kinyújtunk.
Ezt az ételt a nagyim a sparhelt platniján sütötte, és olvasztott zsírral kente meg, majd sózta.
A sparheltet jobb híján kiváltottam gáztűzhelyen, palacsintasütőben történő sütéssel.
Nem az igazi, de a gyermekeim így is imádják!
Sütés után megkenem olajjal, és sózom.
Kicsit eltér az én krumplis palacsintámtól, de jól hangzik, ezt a verziót is kipróbálom legközelebb!
Köszönöm Marika!
Köszi a receptet, nekünk a kertben még megvan a régi spor, ki fogom rajta próbálni :)14
Egészségetekre kedves Apfel! Azon az igazi az íze :-)!
Nagyon finom...próbáljátok ki kövesztett -fözött mákkal,amibe vanilliás cukrot,mazsolát teszek,pici rum esencet..és cukrot.Azzal megtölteni.Nagyon finom. A sütést pedig úgy csinálom,hogy vastag ,,Alufóliát teszek/amit kinti grillezéshez használunk/ a legkissebb gázra..ugyan úgy megsül, mint az elödeink csinálták!
Köszönöm szépen a tanácsot Imelda! Mi is fogyaztottuk mákosan is, mégpedig úgy, hogy a kisült laskákat egy pillanatra forró vízbe mártottuk, és megszórtuk darált, cukrozott mákkal, majd feltornyoztuk, mint a palacsintát. így tekeréskor kívül-belül mákosak voltak a laskák. Apukám nagyon szereti így.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.