Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Vacsorára ajánlott ételek receptek » Lazacos tészta zöldséges raguval

felvitel dátuma: 2015-08-06 15:45:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1551
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:
250 g. vadlazac filé,
fél citrom leve,
kevés , frissen őrölt bors,
1 kanál olíva olaj.
200 g. száraztészta,
1 szál halványító zeller,
1 közepes fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db. sárgarépa,
100 g. gomba szeletelve,
100 g. aszalt paradicsom,
1 dl. chianti, vagy más bor,
100 g. hámozott paradicsomkonzerv, vagy 2 kanál sűrített paradicsom,
pár levél friss petrezselyem zöld,
2 dl. zöldség alaplé,
100 g. füstölt scamorza.
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm, és néhány órára hűtőbe teszem.
A répát megtisztítom, majd felkarikázom. A hagymát, és a halványító zellert apróra vágom.
Vizet forralok a tésztának, és megsózom.
Kevés olíva olajon, amibe kés lapjával szétnyomott fokhagymagerezdeket is teszek, a halszeleket mindkét oldalán kb. 3-3 percig sütöm. Vigyázzunk, mert ha a lazacot túlsütjük, gumiszerűvé válik! Ha ujjunkkal megnyomva ruganyos, akkor elkészült. A halat kiveszem, papírtörlőre szedem, a felesleges olajat leitatom róla.
Ugyanazt a serpenyőt használom, amiben a halat sütöttem. A maradék olajon, (ha szükséges keveset még töltök hozzá) a répát, a hagymát, majd a szárzellert is megpárolom, majd az aszalt paradicsomot, és a hámozott paradicsomot is a serpenyőbe teszem. Felöntöm kevés borral, majd 1 pohár zöldség alaplével. A szeletelt gombát is hozzáadva megsózom, borsot őrlök rá, és a finomra vágott petrezselyem zöldet is rászórom. Addig főzöm míg a ragu besűrűsödik.
 
A tésztát szedhetjük a főzővízből közvetlenül a serpenyőbe, ahol elkeverjük a raguval, vagy tálalhatjuk a raguval, és a lazaccal a tetején is. Tépkedjük rá a sajtot is.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.