Lebbencs tészta(saját készítés):10 dkg liszthez teszek 1 tojást begyúrom jó keményre, kicsit szikkasztom mikor nem ragad(csak egy lehelletnyit lisztezem) géppel kinyújtom majd teljesen megszárítom,1 répa 1 zöldség, egy kis darab karalábé, zeller, füstölt szalonna, egy csokor petrezselyem zöld,nyáron zöldpaprika és paradicsom,só bors, pirospaprika.http://wwwtoldifuszer.hu
Az olajon kisütöm a szalonna csíkokat(Utána én kiveszem)majd megpirítom a kicsire összetört lebbencs tésztát.Félre húzom a tűzről beleteszem a zöldségeket,sózom borsozom, delikátot is teszek bele,majd a tört piros paprikát,Felöntöm vízzel ,most maradt húslevesem azt is belettem el nem rontja!Beleteszem a zöldségzöldet és készre főzöm,Mikor kész a saját tányéromban kifőzött paradicsommal ízesítem de csak 1 kanállal, én így szeretem.Ez egy igen kedvelt alföldi étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.