15 dkg tészta /lebbencs,csusza,nagykocka/
10 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
2 db paprika /az egyik lehet csípős/
2 db nagyobb burgonya
1 fej vöröshagyma
2 tk. pirospaprika
zeller zöld
só
ételízesítő
őrölt fekete bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk. A paprikát, paradicsomot ,burgonyát kockákra a szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A lebbencs tésztát kisebb darabokra törjük. A zeller zöldet apróra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát, paprikát, paradicsomot. Pár percig együtt pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Felengedjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt és a zeller zöldet. Kevés zsíron arany barnára pirítjuk a tésztát. Hozzáadjuk a leveshez és készre főzzük. (kb.30 perc) Csípős paprikával ízesítheti aki szereti az erőset
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.