Hozzávalók:
10 dkg lebbencs /csusza/ tészta
2 evőkanál olaj
3-5 dkg füstölt szalonna
5 karika füstölt kolbász
1 kisebb fej vöröshagyma
3 szem kisebb krumpli
só, bors /őrölt feketebors/
kb 1 l víz
egy kanál natúr lecsó /nyáron 1 paprika, 1 paradicsom/
1 teás kanál őrölt pirospaprika / lehet erős is, aki szereti/
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom.
A nagyobb tésztákat kisebbre töröm.
A hagymát megpucolom, apróra vágom.
A szalonnát is apró kockára vágom.
2 evőkanál olajra rádobom a szalonna darabkákat és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a tésztát és folyamatosan keverve rózsaszínűre pirítom. Ekkor adom hozzá a hagymát és ezzel pirítom szép barnára az összes hozzávalót!
Egy tipp: Sokan teszik bele korábban a hagymát, ami nekem nem vált be, mert mindig megégett, amíg a tészta megpirult.
Amikor megpirult minden, félre húzom, picit várok, majd hozzáadom a pirospaprikát és a lecsót, elkeverem, majd hozzáadom a sót, borsot, a kolbász karikákat és a krumplit, majd egy liter vízzel felengedve puhára főzőm!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.