Hozzávalók:
5 kg paprika
3 kg paradicsom
1 kávéskanál só
1 kávéskanál nárium-benzoát
Elkészítés:
Alaposan kimosok 8 db 0.7 dl-es befőttes üveget, majd egy kis vizet beletöltve, néhány percre a mikróba teszem, magas fokozatra, ezzel is fertőtlenítve az üvegeket.
A paradicsomokat leforrázom és lehúzom a héját, majd cikkekre vágom.
A paprikát alaposan megmosom, majd a magokat eltávolítva felszeletelem.
Egy nagy lábosba /nálam két 6 l-es/ először felteszem a paradicsomot és néha megkeverve addig főzöm, míg levet enged. Ezt követően hozzáadom a paprikákat és a sót, majd addig főzöm, míg a paprika összeesik és már a paradicsomban úszik. Ez kb. 15-20 perc. Közben kevergetem, hogy le ne süljön. A végén hozzáadom a tartósítószert, ezzel még egyet rottyantok rajta.
Forrón az üvegekbe szedem, és száraz dunsztba teszem 2-3 napra. Készítek kisebb üveget is, a maradékot abba szedem, ezt majd később majd levesekhez, pörköltekhez használom fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.