3 egész csirkecomb,farrésszel
2 nagy fej hagyma
2 kanál zsír
2 teásk.pirospaprika
2 db paradicsom
4 db zöldpaprika
só,bors,kakukkfű,majoranna,petrezselyem
A csirkecombokat kicsontozom teljesen a húsát kockára vágom,a csontok mehetnek a húslevesbe.
A felkockázott húsikat besózom,bors és állni hagyom 15 percet,addig az egyik vöröshagymát felaprítom és megpárolom a zsíradékon,bele a pirospaprika,paradicsom és a zöldpaprika és jöhet rá a besózott húsika.Fedő rá és igy kezdem el a főzését,majd a vizet apránként,ha szükséges pótolom.A hús és a paprika-paradicsom engedni fog levet.Hozzáadok egy kávéskanál kakukkfüvet,kevés majorannát és ha kell utánna sózok.Mi szeretjük a csipőset,mehet bele egy kis erős paprika.Én a pörkölteknél fél időben mindig adok még hozzá,frissen felaprított vöröshagymát és igy fözöm majd tovább ,mig megpuhul a hús./tehát csak az egyik vöröshagymát párolom meg először,majd később adom hozzá a másikat.Sokkal sűrűbb szaftja lesz.Csirkénél fontos az előre besózás,főleg pörköltnél,mert igy jobban átveszi a fűszert.Vizet csak akkor teszek alá,ha elfötte és mindig nagyon keveset,mert a csirke amúgy is sok vizet enged ki főzés közben./Készre fözöm.Nokedlit vagy tésztát fözök mellé.A végén megszórom vágott petrezselyemmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.