- 50 dkg csirkemáj
- 2 db paradicsom
- 3 db zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- tengerisó, bors, majoranna
A csirkemájat tisztítom, nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot lehéjázom, darabolom, a zöldpaprikát is kockázom, a hagymát én mindig ledarálom.
Előmelegítek egy 3 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig, beledobom a hagymát, kissé átforgatva pirítom, és azonnal mehet bele a csirkemáj is. Ahogy az edény "elengedi" a májat, átforgatom, minden oldalán pirítom és teszem is hozzá a paprikát, paradicsomot, fűszereket.
Lefedem a gyorsfőzőfedővel - az egész sütési művelet eddig olyan 2 percet vett igénybe -, beállítom a Navigeniót automatikus főzésre (A jelzés), az audiothermet a 20 másodperces főzésre programozom (P jelzés), inicializálom (kétszerkörbefordítom a visiothermen) és a soft üzemmódra állítom.
Ettől kezdve nincs több dolgom, ha azonnal enni akarunk, akkor megterítem az asztalt, ha nem, akkor békén hagyom és megyek a dolgomra, mert a rendszer automatikusan elvégzi a főzést és ha a jelzéseire nem reagálok, akkor a melegen tartást is. Akár több óra múlva is friss, meleg étellel vár.
Nagyon könnyű étel, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kiváló! Diétázók, fogyókűrázók csak "magában" egyék.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.