Hozzávalók 4 főre:
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
8-10 db paprika
1 db hegyes erős paprika
6 db paradicsom
2-3 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
só
grillfűszer
étolaj
pirospaprika
1/2kg tarhonya
Előkészítés: A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk. A húst kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk. Kevés olajon szép pirosra sütjük. A paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk és rászórjuk a pirospaprikát. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Ne főzzük nagyon szét!! Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük és tarhonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.