Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is csinálhatod) Megborsozzuk.
Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát, és a krumplit. Felöntjük vízzel, vagy hús alaplével annyira, hogy jól ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor beletehetjük a darabolt májat is. (ha szíve is van mellette, azt a hússal együtt adjuk hozzá!)
A főzőtejszínt, és a tejfölt csomómentesre, simára keverjük, hozzákeverjük a zöld fűszereket is, majd a fazékba öntve összeforraljuk a levest. A tűzről levéve, kevés citromlevet keverünk hozzá.
Tálaláskor kevés tejfölt, csípős paprikát adhatunk mellé.
A legényfogás garantált, de meglett emböröknek is fog ízleni!