Hozzávalók a tésztához:
20 dkg ráma
1 kg liszt,
5 dkg élesztő
5 dl tej,
2 tojás sárgája
8 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál só,
Hozzávalók a töltelékhez:
1 üveg házi lekvár ami nem túl folyós
1 csomag vaníliás cukor,
tetejére:
1 tojás sárgája
A lekváros batyu elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája, cukor, só, ráma ) és a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül kb. fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk, ezek közepére vaníliás cukorral elkevert lekvárt teszünk.
A tészta négy csücskét középen összefogjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben még kel, és dagad, és akkor tesszük a sütőbe amikor begyújtottuk.
Ebből az adagból 40 db lett .
Nagyon finom, és egyszerű sütemény.
Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg .
http://www.receptlap.hu/recept/lekvaros_batyu_11708
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.