Hozzávalók:
1kg liszt
1l.langyos tej
5dkg élesztő
10dkg cukor
1 teáskanál só
jó 2 fél marék zsír
ELKÉSZÍTÉS:
Kézzel és géppel is dagasztatjuk.
Az élesztőt 2dl langyos tejben(az 1l-ből vesszünk el) egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval a zsír kivételével jól kidolgozzuk,végül a zsírral tovább dagasztjuk,amíg el nem válik a tál oldalától.Jó 1/2-3/4 óráig letakarva kelesztjük.(a helyiség melegétől függ)nyújtódeszkára borítjuk és kézzel kihúzgáljuk(nekem betakarta a 100x60cm-es deszkámat)és tetszés szerint megtölthetjük amivel szeretnénk,majd a tepsibe rakva még fél órát kelesztjük.Én lekváros buktát (24db)és egy rúd mákos bélest készítettem.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.