finom a gyerekek nagyon szeretik
0,5 kg lencse
0,5 kg füstölt oldalas
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
0,5 dl olaj
2-3 ek liszt
1 tk pirospaprika
ecet ízlés szerint
só
A lencsét előző este beáztatjuk. A füstölt oldalast a csontok mentén felszeleteljük és hideg vízben feltesszük főni. A habot folyamatosan leszedjük róla. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a lencsét, babérlevelet, ha szükséges sózzuk. Készre főzzük. Közben a szokásos módon elkészítjük a fokhagymás rántást és a főzelékhez adjuk. Amikor besűrűsödik, kész. Én ekkor szoktam hozzáadni az ecetet. Jól elkeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.