30 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 nagy evőkanál mustár
fél evőkanál cukor
só
kis darab füstölt szalonnabőr,vagy füstölthús kocka
A hagymát apró kockára vágom,a fokhagymát lereszelem.
A lencsével együtt odateszem föni 1.2 l vízben,beleteszem a babérlevelet és megsózom.
Teszek még bele pár csík füstöltszalonna bőrt,vagy egy füstöltkockát.
Amíg fő a tejfölben elkeverem a lisztet,belerakom a mustárt.
Mikor megfőtt a lencse,a bőröket kiszedem(mert az csak ízesítő),a tejfölt hőkiegyenlítem és belekeverem a lencséhez.
Főzöm pár percig,majd megcukrozom és már kész is.Érdemes kóstolgatni,hogy elég édes,vagy elég savanykás-e.
Sültkolbásszal,sültekkel nagyon fínom.Én most tükörtojással és csírkemellcsíkokkal és fokhagymás piritóssal tálaltam.
Szilveszterkor mindig főzök,mert a gazdagság jelképe.
Jó étvágat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.