1 kg liba hús, lehet bármelyik része
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehér répa
5 dkg karalábé
5 dkg zeller
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
só
szemes bors
házi vegeta
Daraboljuk fel a megtisztított libát, én a csontos részből és a melle húsból főztem a levest ,majd tisztítsuk meg a zöldségeket is. A sárgarépát, fehér répát és a karalábét vágjuk hosszában cikkekre . Tegyük fel a húst főni, adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot és a házi vegetát. Ha a hús félig megpuhult, adjuk hozzá a többi zöldségfélét. Lassú tűzön főzzük készre. Körülbelül három órát vesz igénybe. Ha a leves elkészült, hagyjuk pihenni negyed órát, és csak azután szűrjük le! Cérna metélttel nagyon finom leves készült belőle .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.