Hozzávalók.
50 dkg darált hús ,pulyka vagy csirke
2 db zsemle
25 dkg libamáj ,amit előzőleg hagymásan megsütöttem és pépesítettem
1 tk őrölt bors (Toldi fűszer )
1 tk őrölt piros paprika
2 db tojás
1 tk pirospaprika pehely (Toldi fűszer )
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só
1 evőkanál majoránna(Toldi fűszer )
Tej a zsemlék áztatásához
zsemle morzsa beleforgatni
Liba zsír vagy olaj a sütéshez
Saját recept alapján
A darált húshoz keverem az átnyomott, tejben áztatott zsemlét, a tojást az apróra vágott vöröshagymát, a paprika pelyhet, sót, pirospaprikát, őrölt borsot, a majoránnát, a zúzott fokhagymát és az előzőleg 25 perc alatt megsütött hagymával pépesített libamájat. Ezt a fasírtmasszát jól összegyúrom .Majd pogácsákat vagy kis golyókat formálok belőle és zsemlemorzsába forgatva bő forró libazsírban vagy olajban 6-8 perc alatt készre sütöm .Hozzá burgonyapürét ajánlok .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.