Liba tepertőkrém
Hozzávalók
1-2 evőkanál mustár
1 csipet só
1 csipet bors
30 dkg libatepertő
1 evőkanál libazsír
1 db hagyma vagy lilahagyma
Elkészítés
A liba tepertőt is magam készítettem .A receptem a következő
Ropogós libatepertő és libazsír készítése
Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj
3 dl víz
2 ek tej
só
Elkészítése:
1. A megtisztított libahájat alaposan megmossuk, kb 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk és egy mély lábasba tesszük, hogy sülés közben a zsír ki ne fusson. 3 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt közepes lángon 20 percig sütjük.
2. A fedőt levéve nagy lángon sütjük tovább, többször megkevergetjük és amikor már szép világosbarna színe van (kb még 40-50 perc), egy fakanállal kicsit megütögetve "kopog" akkor jó.
3. Ekkor elzárjuk alatta a lángot, a fedőt az egyik kezünkbe vesszük, a másikkal óvatosan hozzáadjuk a tejet, a fedővel gyorsan letakarjuk, és addig hagyjuk így, amíg sistereg. Így nem csak ropogós, hanem omlós is lesz a tepertő.
4. Ha már nem sistereg, egy lapát segítségével a tepertőt óvatosan az edény falához nyomkodjuk. papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon
5.
Kiszedve a zsírból a tepertőt hagyjuk kihűlni. Mélyebb üvegtálba vagy műanyagdobozba helyezzük. Leszűrjük a langyos zsiradékot úgy, hogy előtte picit hagyjuk leülepedni. Hagyjuk a libazsírt teljesen kihűlni, aztán lefedjük és alaposan behűtjük a hűtőszekrényben akár hetekig is el áll.
6. Ha már langyos a tepertőnk ekkor sózzuk. Langyosan, friss kenyérrel és lila hagymával igazi magyaros ínyencség.
Akkor most következzen a libatepertő készítése :
Persze a bolti is megteszi ha nincs házi készítésű .
A hagymát feldarabolom, lesózom, ezután az összes összetevőt összeturmixolom, ízlés szerint sózom, borsozom.
Lilihagymával és kenyérrel vagy piritóssal tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.