Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Libatepertőkrém

felvitel dátuma: 2015-02-19 22:11:32       mai nézettség: 1       nézettség: 1993
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Liba tepertőkrém

Hozzávalók

1-2 evőkanál mustár

csipet 

csipet bors

30 dkg libatepertő

evőkanál libazsír

1 db hagyma vagy lilahagyma

Elkészítés

A liba tepertőt is magam készítettem .A receptem a következő

Ropogós libatepertő és libazsír készítése

Hozzávalók: 

 

1 kg bőrös  libaháj

3 dl víz

2 ek tej

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

 

1.           A megtisztított libahájat alaposan megmossuk, kb 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk és egy mély lábasba tesszük, hogy sülés közben a zsír ki ne fusson. 3 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt közepes lángon 20 percig sütjük.

2.           A fedőt levéve nagy lángon sütjük tovább, többször megkevergetjük és amikor már szép világosbarna színe van (kb még 40-50 perc), egy fakanállal kicsit megütögetve "kopog" akkor jó.

3.           Ekkor elzárjuk alatta a lángot, a fedőt az egyik kezünkbe vesszük, a másikkal óvatosan hozzáadjuk a tejet, a fedővel gyorsan letakarjuk, és addig hagyjuk így, amíg sistereg. Így nem csak ropogós, hanem omlós is lesz a tepertő.

4.           Ha már nem sistereg, egy lapát segítségével a tepertőt óvatosan az edény falához nyomkodjuk. papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon

5.            

Kiszedve a zsírból a tepertőt  hagyjuk kihűlni. Mélyebb üvegtálba vagy műanyagdobozba helyezzük. Leszűrjük a langyos zsiradékot úgy, hogy előtte picit hagyjuk leülepedni. Hagyjuk a libazsírt  teljesen kihűlni, aztán lefedjük és alaposan behűtjük a hűtőszekrényben akár hetekig is el áll.

6.    Ha már langyos a tepertőnk  ekkor sózzuk. Langyosan, friss kenyérrel és lila hagymával igazi magyaros ínyencség.

 

Akkor most következzen a libatepertő készítése :

Persze a bolti is megteszi ha nincs házi készítésű .

A hagymát feldarabolom, lesózom, ezután az összes összetevőt összeturmixolom, ízlés szerint sózom, borsozom.
Lilihagymával és kenyérrel vagy piritóssal tálalom.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.