Hozzávalók:
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 nagyobb vörös hagyma apróra szelve
3 db tojás sárgája
15 dkg libazsír
4 teáskanál só
5 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatom a tejben a cukorral. A zsírt elmorzsolom a lisztben, majd az összes összetevőből tésztát gyúrok. Meleg helyen kb. fél órát kelesztem.
Lisztezett deszkára teszem, és kb. fél centiméter vastagságúra nyújtom. Megkenem zsírral, egyenletesen rászóróm a hagymát. Négy részre hajtogatom és tíz perc múlva kinyújtom és újra hajtogatom ezt összesen 4x elvégzem. Így lesz leveles a pogácsa .
1 centi vastagra kinyújtom, késsel bevagdosom a tetejét, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom Megkenem tojással, és kb. 20-30 percig újra kelesztem. Majd 180 fokra előmelegített sütőben világos barnára sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.