60 dkg eper
2 ek porcukor
1/2 citrom leve
1 dl édes fehérbor
2 narancs
1/2 dl maraszkínó likör ( bármilyen likör jó )
4-5 szem szegfűszeg
1 zacskó vaníliás cukor
1 dl tejszín
citromfű a díszítéshez
Az epret megmossuk, lecspegtetjük, kicsumázzuk.
Az eperszemeket félbe, nagyobbakat negyedbe vágjuk, és meghintjük porcukorral, majd leöntjük a citrom levével és a fehérborral.
Lefedjük és hideg helyen pihentetjük ( ez idő alatt jól átérleljük )
A narancsot megmossuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük. Meglocsoljuk a likörrel, és hozzáadjuk a szegfűszeget.
Letakarjuk és fél órát pihentetjük (érleljük).
4 nem túl mély kehely vagy üvegtálka aljára 1-1 ek epret szedünk. A kelyhek oldalát körberakjuk a narancsszeletekkel( a szegfűszeget mostmár kivesszük )
Majd megtöltjük eperrel, és ráöntjük amit eresztett levet, illetve a narancslevét.
A vaníliás cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, és megdíszítjük vele a kelyhek tetejét, majd citrimfű levével díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.