1 nagy fej lila fodros saláta
100 gr rokfort sajt, vagy más kékpenészes márványsajt
2 db keményre főtt tojás
fél deci olíva olaj
1 kiskanál francia mustár
1 kiskanál torma
tengeri só
feketebors
citrom leve, kb. 15 csepp
A salátát leveleire bontom, jól megmosom. A vizet róluk lerázom. A salátatálat belőlük 5 darabbal körberakom, kicsit megsózom.
Az olíva olajból, mustárból, tormából öntetet készítek, ebből pár cseppet a levelekre csurgatok.
A többi levelet kézzel apróra tépem, összekeverem a szétmorzsolt rokforttal és a megmaradt öntettel, kissé megsózom, a salátalevelekre rakom. A két főtt tojást cikkekre vágom, és a salátát velük díszítem. Nagyon kevés őrölt borssal és egy kevés sóval a tetejét megszórom. Citromlével lecsepegtetem. Kenyérrel, vagy pirítóssal fogyasztható.
Nagyon finom! Érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.