Hozzávalók:
1 kis fej / 1 kg / fejes káposzta
½ kg húsos csont
20 dkg füstölt hús /tarja, vagy comb/
10 dkg füstölt kolbász
só <ételízesítő>
fűszerek: bors, majoranna, babérlevél, esetleg szerecsendió
a rántáshoz:
3 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír
2 teáskanál liszt
pirospaprika
Elkészítés:
A csontot megmosom, majd hideg vízben kevés sóval, kevés vízben egy kuktában felteszem főni.
Amíg fő addig szeletelem a káposztát, és annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Főzöm 20 percig, majd beleteszem a karikára vágott kolbász, a csíkokra vágott füstölt húst és beleszórom a fűszereket.
A már megfőtt csontokat kiszedem, a húst a csontokról lefejtem és ezt is a káposztához adom. A főzővizet is ráöntöm a káposztára. Ha kell, utána sózom. 20-25 percig főzöm még, majd az elkészített rántással berántom.
Lehet savanykásan, ecettel, vagy tejföllel is tálalni.
Nagyon egyszerű, olcsón elkészíthető és ízletes étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.