Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Ludaskása

felvitel dátuma: 2014-09-03 23:50:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1928
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
1 kg liba vagy kacsa aprólék (nyak, szív, zuza, láb, szárnytő)
1 db liba vagy kacsa far-hát
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
10 szem bors
1 késhegynyi kurkuma
1/8 cikk kelkáposzta
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zellerzöld
1 ek kacsa vagy libazsír
2,5 bögre rizs
1 csokor petrezselyem zöld
őrölt bors
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 160 perc
Elkészítés:
A megtisztított  húst feldarabolom. A farhátat 2-3 darabba vágom, a zuzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra vágom.
A megmosott húst 2 liter hideg vízben felteszem főni, ha felforrt, a habját leszedem, sózom, beleszóróm a szemes borsot, kurkumát, hozzáadom az egyik vöröshagymát egyben, fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, zellerzöldet és a felezett paprikát, paradicsomot. 2 órán át gyöngyöző forrással főzöm.
Ha elkészült a leves, egy másik edénybe a zsíron megdinsztelem a másik kockára vágott vöröshagymát, majd megfuttatom rajta a rizst és felöntöm 5 bögre húslevessel. Felforralom, lefedem és meleg helyre teszem, hogy a rizs megdagadjon.
A levesben főtt zöldségeket egy vágódeszkán kockára vágom, a csontokról lefőtt húst, ha szükséges kisebbre vágom és ha a rizs megpuhult, hozzáadom a felaprított zöldségeket és a levesben főtt húst, sózom, borsozom, rászórom a felaprított petrezselyem zöldet és elkeverem.
Egyszerűbb a helyzet, ha maradék húslevesünk van, netán eleve több levest főzünk számítva belőle készítendő ludaskására.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.