Hozzávalók:
2 db liba szárnytő
2 db liba zúza
1 db libanyak
2 db pecsenye libamáj /nem a méregdrága hízottra gondolok/
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 nagyobb fej hagyma
1 db húsleves kocka
2 evőkanál olaj
só
fűszerek ízlés szerint /bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, kurkuma
1 bögre rizs
2 bögre víz
Elkészítés:
A húsféléket alaposan megtisztítom és kockára vágom. A szárnyakról lefaragom a húsos részt, kockára vágom, a zsíros részt is leszedem róla, majd az jó lesz a hagyma alá. Megpucolom a hagymát és a zöldségeket, felaprítom. Előkészítem a kuktát, mert abban főzöm.
A húsról leszedett zsíros darabkákat a hagymával együtt olajon megpirítom, majd első körben hozzáadom a szívet és a zúzát, főzöm 20 percig. Ezt követően beleteszem a csontos húsokat és a zöldségeket, újabb 15 percig főzöm. Ezután következnek az utolsó hozzávalók. A megmosott rizst, a fűszereket, a leveskockát és májat is beleteszem és felöntöm 2 bögre vízzel, majd újabb 15 perc alatt készre főzöm. A kuktát csak akkor nyitom ki, amikor már kiment belőle a gőz, addig is párolódnak a benne lévők.
Gyermekkorom kedvenc egytálétele, melyet szívesen készítek. Ízletes és viszonylag olcsó is. Akkor az igazi, ha jó kis szottyos, és nem száraz! Szerintem!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.