Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Téli receptek » Lúdláb

felvitel dátuma: 2012-11-24 11:29:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1966
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

4 tojás (nagy, 6,5-7 dkg-os)

16 dkg kristálycukor

4 ek viz

2 dkg kakaópor

14 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

csipetnyi só

 

A krémhez:

8 dl tej

8 ek rétesliszt

2 tojás

25 dkg vaj

30 dkg porcukor

2 csomag vaniliás cukor

 

A csokimázhoz:

20 dkg étcsoki

10 dkg vaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Először a főzött krémet készitjük el: a 8 dl tejet feltesszük forrni. Kiveszünk belőle egy keveset, amit elkeverünk simára 2 tojással és 8 ek liszttel. A krémet gőz felett főzzük. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és rátesszük a habüstöt vagy egy másik kisebb edényt. Beleöntjük a felforrt tejet, a tojással elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Tetejére kevés kristálycukrot szórunk, akkor nem fog bebőrözni a teteje, különben folyamatosan kellene keverni, amig ki nem hűl.

A 25 dkg vajat a 30 dkg porcukorral és a 2 csomag vaniliás cukorral simára keverjük.

A sütőt 180 fokra előmelegitjük.

Elkészitjük a csokis piskótát: a 4 tojást kettéválasztjuk, a tojássárgájába beletesszük a 4 ek vizet és a 16 dkg cukrot, amit fehéredésig keverünk. Hozzákeverünk 2 dkg kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá. A 14 dkg lisztet elkeverjük az 1 csomag sütőporral és a csipetnyi sóval. A hab felét beletesszük a tésztába, és rászitáljuk a lisztes keveréket. Fakanállal lazán összekeverjük, majd a hab többi részével tovább lazitjuk a tésztánkat. A tepsibe sütőpapirt teszünk, beleöntjük a tésztát, és egy hablapáttal elsimitjuk. Előmelegitett sütőben 20 percig sütjük. Ha kész, kiboritjuk egy tálcára, lehúzzuk tetejéről a papirt.

A főzött és a vajas krémet összekeverjük, és a tésztára kenjük. Fél órára hideg helyre tesszük,  ha nem fér a hűtőbe, akkor a spájzba, hogy a krém megszilárduljon.

Elkészitjük a csokimázat: a 20 dkg étcsokit összetördeljük, habüstbe tesszük, és gőz felett a 10 dkg vajjal megolvasztjuk. Mikor kihűlt, rákenjük a krémre. Ha megszáradt, vizes késsel felszeleteljük először 5x5-ös négyzetekre, majd az átló mentén háromszögekre vágjuk. Igy úgy néz ki, mint két lúdláb.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.