Ezt rétes túróval már többször elkészitettem, de almával még nem. Most viszont már így is és mondhatom, hogy gyors, olcsó és nagyon finom.
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 20 dkg. porcukor, 1 cs. sütőpor, 4 tojás, 8 dl. tej,1 cs. vaniliás cukor,
tetejére: kb.20 dkg. margarin.
Alma töltelék: 1 kg. reszelt alma, 15 dkg. porcukor, 1 evőkanál fahéj.
Elkészítés: A szárez hozzávalókat összekeverjük. 4 tojást a vaniliáscukorral felhabóljuk, és a tejjel összekeverjük. Egy 25x35 cm.-es tepsit kíkínük margarinnal jó vastago, és a fele lisztes keveréket a tepsi aljára szép egyformán elszorjuk.A fele tejejas tojással egyenletesen meglocsóljuk. mehet rá az almás töltelék. Rá a másikfele száraz anyag, majd a maradék tejet is elosztjuk rajt. Tetejére 10 dkg. margarint vagdosunk, amit egyenletesen elosztunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.