Még mindig fantasztikusan gusztusosan néz ki. Ma torta gyártás miatt kimaradt, de jövőhéten beütemezzük :)
1 liter tej
5 tojás
cukor
vaniliáscukor
kevés liszt
Felrakom a tejet egy lábosban melegedni. Közben szétválasztom a tojásokat.
A fehérjét felverem habosra géppel és amikor már majdnem kész, teszek bele cukrot és azzal verem tovább.
A tejbe beleszaggatom evőkanállal a kemény habot és 1-2 prcig főzöm, majd megforditom.
Miután kész üvegtálba átteszem.
Ezután a tojássárgáját elkeverem 2 csomag vaniliáscukorral és rendes cukorral/izlés szerint/ Én nem szoktam méricskélni.
Utána teszünk hozzá még egy kis lisztet is, hogy sürü legyen a sodó.
Ezután beleteszem a még meleg tejbe és addig keverem a láng fölött mig be nem sürüsödik.
Ha kész ráöntöm a kemény galuskákraés utána hűtve tálalom.
Már ha győzik kivárni, hogy kihüljön.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.