Mindig tanulok valamit, ez a mézes meggy bombajó, elmentettem a recit, koszonom!
O,5 l tej
1 csomag vaniliás cukor
1O dkg porcukor
3 tojás
3dkg mazsola
1 lis üveg meggybefőtt
1 kanál méz
A tojások fehérjéből kemény habot verünk majd hozzákeverjük a cukrot is. A sárgáját kikeverjük a vaniliás cukorral és egy pici tejjel.
Egy nagyobb edényben felforraljuk a tejet és a forrásban lévő tejbe belekanalazzuk a tojáshabot. Kis ideig főzzük mindkét oldalukon , majd óvatosan kiszedjük a gombócokat egy tálba. Ha monde gombócot megfőztünk akkor a tejbe beleöntjük a tojássárgáját és állandó keverés mellett krémet főzünk belőle.Ha kész a krém. hozzáadjuk a mazsolát.
Magas poharak aljára rakjuk a kimagozott meggyet amit elkeverünk egy kis mézzel. Leöntjük a krémmel és a tetején elrendezzük a gombócokat.
Kihütjük és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.