Tésztához:4db tojás fehérje,4 evőkanál cukor ezeket habbá verem.4 evőkanál liszt és késhegynyi sütőpor.
Krém:4 tojás sárgája ,2-3 kanál coukor,1 cs.vaniliás cukor,2,5 kanál liszt és 2,5 dl tej.
10 dkg margarin,5-8dkg porcukor.
Tetejére: 2 dl tejszin ,1 kanál cukor 1 db habfixáló.
A tésztát megsütöm majd hagyom kihülni.A krémet csomo mentesen elkeverem és sürü péppé főzőm.Hagyom kihülni.A margarint a porcukorral jól kikeverem majd a kihült krémmel összekeverem.
A kihült lapra kenem a krémet majd a tetejére kenem a tejszinhabot.
Díszíthetem aszalt meggyel és megszorom reszelt csokival.
1 éjszakára hűtőbe rakom.Másnapra összeérnek az ízek és a tészta lapunk is puhább lesz.
CUKORBETEGEK PORCUKOR HELYETT GYÓGYSZERTÁRI CUKROT VAGY ÉDESÍTŐT HASZNÁLHATNAK!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.